Önkéntes szeretnék lenni

  • Szívesen lennél Te is önkéntes, csatlakoznál egy jő csapathoz?

A Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület az alábbi főbb feladatokat látja el:

  • Műszaki mentés
  • Elsősegélynyújtás
  • Ár-, illetve belvíz elleni védekezés
  • Lakosságvédelem, kitelepítések során befogadó helyek üzemeltetése
  • Önkéntes tűzoltói feladatok
  • Városi kutatás-mentés
  • Kötéltechnikai mentés
  • ABV (RBV)

 Következő módon vehetsz részt a tevékenységeinkben:

ÖPVE önkéntes

Annak érdekében, hogy az Egyesülettől elvárt szakmai színvonalat továbbra is biztosítani lehessen, saját képzési rendszerünk keretei között képezzük a hozzánk jelentkező Önkénteseket. Felnőttképzési intézményként 12 modulos oktatási rendszert dolgoztunk ki az évek alatt, amelynek végén a Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt szakemberei is helyet foglalnak a komplex vizsga bizottságában.
opve_adoegyszazalek_basic_01

ÖPVE Ifjúsági csapat

Fontosnak tartjuk a fiatalok képzését is, a Közép-Budai Önkéntes Ifjúsági Polgári Védelem azon fiatalok csapata nálunk, akik még nem múltak el 18 évesek, de érdeklődnek mások segítése és a polgári védelem iránt. Részt vesznek programjainkon, emellett külön részükre is szervezünk eseményeket. 2015-ben sikeresen részt vettek az Oroszországban megtartott USAR BASIC TRAINING FOR YOUNGSTERS 2015 elnevezésű egy hetes gyakorlaton.
opve_adoegyszazalek_ifjusag_01

Közösségi Vészhelyzet-kezelő Csoport

A KÖVECS meglévő közösségből, támogató szervezet segítségével szervezett egység, amely képes a helyi védelmet irányító vezető részére hatékony segítséget nyújtani a védekezés megszervezésében és irányításában, képes a működési területén jelentkező alapvető katasztrófavédelmi feladatok megoldására, kisebb veszélyhelyzetek kezelésére, a hivatásos mentő szervezetek helyszínre érkezéséig a kárterületen az önálló beavatkozásra. Az Egyesület 2005. őszén indította el a Közösségi Veszélyhelyzet-kezelő Csoportok (KÖVECS) Programot.
opve_adoegyszazalek_basic_01

Közösségi Szolgálat iskolásoknak

Egyesületünk már most is több iskolával kötött együttműködési megállapodást, ezzel lehetőséget biztosít a fiataloknak a polgári vedelem és egyéb hasznos ismeretek megszerzése mellett arra, hogy felelős társadalmi munkával etölthessék a kötelező közösségi szolgalati idejüket.
opve_adoegyszazalek_arviz_02

..

Szeretnék jelentkezni önkéntesnek!

Jelentkezek!

Tetszik amit csináltok, de jelenleg nem tudok csatlakozni.

Ha nagy a baj, hívjatok!

Tetszik amit csináltok, támogatni szeretnélek titeket!

Támogatni szeretnék!