Oktatás

Szervezetünk felnőttképzési intézmény, az ennek keretében szervezett képzéseink:

BASIC Önkéntes Alapfelkészítési Program

Annak érdekében, hogy az Egyesülettől elvárt szakmai színvonalat továbbra is biztosítani lehessen, saját képzési rendszerünk keretei között képezzük a hozzánk jelentkező Önkénteseket. Felnőttképzési intézményként 12 modulos oktatási rendszert dolgoztunk ki az évek alatt, amelynek végén a Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt szakemberei is helyet foglalnak a komplex vizsga bizottságában.
oktatas

Specialista képzések

 Képzési rendszerünk tartalmaz a BASIC tananyagra épülő szak-, valamint specialista felkészítéseket, illetve vezetői tréningeket, így az adott szakterület iránt jobban érdeklődő önkéntesek számára lehetőség van elméleti és gyakorlati tudásuk elmélyítésére.
opve_adoegyszazalek_arviz_02

 Gyakorlatok

 A különböző tanfolyamok mellett egy évben általában néhány gyakorlatot szervezünk önkénteseink számára, átlagosan kéthavonta. A gyakorlatok rendszerint egynaposak, azonban évente 2-3 alkalommal többnapos gyakorlatot is szervezünk (általában péntektől vasárnapig).

opve_adoegyszazalek_06

Más szervezetek számára megtartott oktatások

Egyesületünk gyakran tart szakoktatásokat más szervezetek számára, többek között elsősegélynyújtás, tűzoltás, árvízvédelem, illetve egyéb, a katasztrófaelhárítás területén előforduló témában.
opve_adoegyszazalek_elsosegely_01

Te is szeretnél segíteni?